email: salesforcecx@tremend.com

Investește în relațiile de durată cu clienții tăi și loializează-i în momentele de schimbare.

Tremend, alături de Salesforce, te invită la un webinar gratuit unde vei afla mai multe despre cum poți să fii alături de clienții tăi, în noua eră a comunicării.

Înregistrează-te

Strategii de personalizare

2020 este anul în care companiile au fost nevoite să se adapteze schimbărilor mai repede ca oricând, iar viteza cu care și-au adaptat modul de lucru la noua normă a reprezentat un avantaj în fața competitorilor.

Te așteptăm la o discuție alături de specialiștii Salesforce în Customer Experience, pe următoarele subiecte:

Ce își doresc cu adevărat clienții: vom aprofunda nevoile acestora și vom povesti de ce poate fi de succes comunicarea centrată pe client.

Cum poți oferi experiențe memorabile clienților, utilizând soluțiile Salesforce: vei descoperi cum să creezi experiențe personalizate, astfel încât clientul să revină mereu la tine.

Trenduri și tehnologii noi pe piață: specialiștii Salesforce îți vor prezenta cele mai puternice tehnologii și trenduri ale momentului.

Cum îți poți gestiona mai bine echipa pentru a-ți dezvolta brandul: vei învăța cum suita Salesforce te poate ajuta să îți dezvolți echipa și să economisești timp prețios când creezi campanii digitale.

Speakeri

Înscrierile la webinar s-au încheiat.

CX Webinar:

X strategii de personalizare a interacțiunii cu clienții

CX Webinar: 

2 Iulie

ora 14.00

Odată cu mutarea interacțiunii cu clienții în mediul online, abordarea umanizată a brandurilor a devenit un diferențiator puternic. Companiile care au înțeles nevoile fiecărui client și au oferit experiențe personalizate acestuia, și-au maximizat astfel valoarea interacțiunilor și vânzările.

Cum pot fi loializați acum clienții? Cum poate crește rata de conversie în era comunicării post-COVID? Sunt doar două dintre întrebările pentru care vom prezenta strategii concrete, însoțite de exemple de povești de succes, în cadrul webinarului.

Florin Mihai

Florin Ionescu

Alex Ursu

IT Product Owner
Carrefour

Presales Technical Architect
Tremend

Regional Account Manager
Salesforce

Mihai Clejanu

Territory Manager
Salesforce

Stefan Petcu

Business Development Manager
Tremend

a interacțiunii cu clienții

Totodată, Florin Mihai, IT Product Owner la Carrefour România, ne va povesti cum a reușit, unul dintre cei mai mari retaileri din lume, să depășească provocările crizei generată de Covid-19.

Cristian Mihalca

Enterprise Account Manager
Salesforce

Rămâi la curent cu urmatoarele noastre evenimente. Urmărește-ne pe